Mandalinalı Mus Nasıl Yapılır? Mandalinalı Mus Tarifi

Tezgahlarda görmeye başladığımız mandalinalarla harika lezzetler yapmaya ne dersiniz? Mandalinanın o mayhoş lezzeti ile mus yapmak sandığınız kadar zor değil.

26.09.2019-13:21 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-13:10)

Hem evinize gelen misafirlere hem de çocuklaırnıza hazırlayacağınız ve damakları şenlendirecek bu lezzeti eminiz çok seveceksiniz.

MANDALİNALI MUS TARİFİ

Malzemeler:

-3 yumurta sarısı
-1/4 su bardağı şeker
-1,5 su bardağı labne ya da krem beyaz peynir
-1/4 su bardağı beyaz çikolata
-1 tepeleme kaşığı vanilya
-10 mandalina
-1,5 su bardağı krema
-6 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

-Mandalinaları başlarını keserek içini  boşaltın kabukları kenara alın, mandalinaların suyunu sıkın ve 1/2 su bardağı kadar ayırın.
-Ardından mandalina suyunu kaynattıktan sonra 1-2 yemek kaşığı kadar olacak halde suyunu buharlaştırın ve ateşten indirin.
-Yumurta sarılarını şeker ve vanilya ile beraber çırpın. Ardından benmari usülü karıştırarak pişirin.
-İçerisine erimiş çikolata ve kaynatılan mandalina suyunu ekleyin ve ateşten indirin.
-Bu esnada labne ve 2 yemek kaşığı pudra şekerini güzelce çırpın. Kremayı kabarana dek çırpın ve kalan şekeri ilave edin içine labneyi katın.
-Ardından yumurtalı karışımla harmanlayın ve mandalina kabuklarına doldurun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal