Kilo almak istemiyorsanız genellikle makarna ve ekmekten uzak durursunuz. Makarnayı yemek listenize eklemeniz için bazı tavsiyelerimiz var. İşte makarnayı daha sağlıklı hale getirecek öneriler...
Düşük Tuz Oranına Sahiptir
Seçebileceğiniz tüm akşam yemekleri arasında, makarna sodyum bölümünde oldukça düşük bir besin değerine sahiptir. Bu yüzden hipertansiyon riskini arttırmaz. Ancak burada soslardan uzak durmakta fayda var.
Yağ Oranı Düşüktür
Makarnanın kendisinde bulunan yağ oranı oldukça düşüktür. Makarnayı yaparken yağ eklemekten kaçının.
Glisemik İndeksi Düşüktür
Diyetinize glisemik indeksi düşük yiyecekler dahil etmeniz diyabet ve obezite gibi hastalıkların riskini ortadan kaldırabilir. Bunlardan biri de makarnadır.
Öncelikle Gözünüzü Doyurur
Makarnayı yemeden, onu tabakta görmeniz bile sizi doyurabilir. Hem görsel olarak hem de yediğinizde doyurucu özelliği bulunan makarnayı tükettiğiniz de, ara öğünlerde atıştırmak zorunda kalmazsınız.
Makarnayı sağlıklı hale getirmek için yöntemler:
- Makarnayı soğuk tüketin
- Protein ve sebzeler ekleyin
- Sos yerine zeytinyağı ve parmesan peyniri tercih edin
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.