Makarna son derece doyurucu ve besleyici yiyeceklerden biridir. Filmlere ve eğlence konularına malzeme olan ve özellikle öğrenci evlerinde her gün piştiği için makarnanın popülerliği daha da artmıştır. Birbirinden farklı özel soslarla lezzetli hale gelen makarnanın suyunu atmak yerine değerlendirmeniz mümkün. Şaşıracağınız birkaç öneriyi size sunalım; Yemeklere daha lezzetli bir aroma ekleyebilir, temizlikte değerlendirebilir ayrıca kişisel bakım ürünü olarak bile kullanabilirsiniz. Bizce makarna suyuna şans vermeniz gerekiyor!
Makarna suyunu değerlendirmenin muhteşem 3 yolu!
Makarnayı haşladıktan sonra hemen de lavaboya dökmek yerine pilav, çorba yaparken kullanabilir yemekleriniz daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Eğer yemeklerde kullanmak isterseniz, makarna suyunu süzdükten sonra, soğutabilir ve buzdolabında saklamak için hava geçirmez bir kaba taşıyabilir ya da ileride kullanmak üzere dondurmak için buz kalıplarını değerlendirebilirsiniz.
Çiçekleriniz için kullanabilirsiniz!
Makarna suyunu soğuması için bir kenara bırakıp soğumasını bekleyebilirsiniz ardından, bütün çiçekleriniz sulamak için kullanın. Çiçeklerinizin nasıl canlandığını göreceksiniz.
Çıtır çıtır hamur!
Hamur çeşitleriyle aranız iyiyse; ekşi mayalı hamur, hızlı ekmek hamurları ve pizza hamurunuzda, sade su yerine makarna suyunu kullanarak daha çıtır çıtır bir ekmek yapabilirsiniz. Üstelik hızlı bir gravy sos hazırlamak için et suyu yerine kalan makarna suyunu kullanabilirsiniz.