Çoğunlukla tatlı besinlerle uyumuna alıştığımız kurabiyeyi bir de tuzlu deneyin. Lor peyniriyle mükemmel kombinasyonu aklınızı başınızdan almaya yetebilir.
LOR PEYNİRLİ KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
• 250 gram lor peyniri
• ½ bardak toz şeker
• 1 bardak tereyağı (eritilmiş)
• 2 bardak un
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 adet yumurta
• 1 paket hamur kabartma tozu
Nasıl yapılır?
• Lor peynirini çatalla ezin.
• Şekeri ekleyin ve şeker peynirin içerisinde eriyene kadar çırpın.
• Ardından yağ, yumurta, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip her şey karışana kadar çırpmaya devam edin.
• Son olarak un ve kabartma tozunu üç defada ekleyip çırpmaya devam edin.
• Hazırlamış olduğunuz hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
• Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
• Üzerlerine toz şeker serpin.
• Tepsiyi önceden ısıtılmış 175 derece fırına verin ve yaklaşık 15 dakika pişirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.