Lorlu Biber Kızartması Tarifi İçin Malzemeler;
• Kişi sayısına göre kırmızıbiber
• Bir kâse lor peyniri
• 1 yumurta
• 1 2 diş ezilmiş sarımsak
• Maydanoz
• Dereotu
• Karabiber
• Kırmızı pul biber
• Sıvı yağ
Lorlu biber kızartması tarifi uygulanırken ilk olarak kaç kişilik yapılacağına karar verilmelidir. Ona göre kırmızıbiber malzemelerin de ekleme yapılır. Aile kahvaltısı için hazırlıyorsanız 10 adet kırmızıbiber yeterli olacaktır. Büyük derince bir kap içerisine az tuzlu lor peynirini ya da tulum peyniri sevdiğiniz başka bir çeşit peynir varsa o da olabilir, ekleyerek karıştırılır tulum peyniri tercih ettiyseniz eğer tulum peynirini rendelemeniz tavsiye edilir ancak lorlu biber kızartması tarifi uygulandığı için az tuzlu lor peyniri yeterli olacaktır. Kâsenin içine 1 adet yumurta eklenir. Ardından ince ince dilimlenen maydanoz, ince ince dilimlenen dereotu, tuz ve karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatlarda ilave edilir. Tercihen sarımsak ekleyebilirsiniz ancak istemiyorsanız tercihe bağlıdır. 1-2 diş ezilmiş sarımsak eklerseniz eğer farklı bir lezzet katacaktır. İçerisindeki bu karışımlar tamamen birbirine karıştırılır ve güzel bir kıvam elde edilir. Elde edilen kıvam bir süre beklemeye alınır. O sırada kırmızıbiberlerin çekirdekleri çıkartılır, yıkanır, hazırlanır. Ve hazırlanan peynir karışımı harç, kırmızıbiberlerin içine doldurulur. Buradaki püf nokta biberlerin çok fazla lor peyniri ile doldurulmamasıdır. Çok fazla doldurursanız taşma ihtimali olacaktır, az doldurursanız lor peyniri içinde yumuşayıp birazcık da azalacaktır. Bu yüzden çok fazla taşmayacak şekilde bir parmak aralığıyla lor peynirine kırmızıbiberin içine doldurulur. Lor peynirli karışımla kırmızıbiberin âdetine göre eşit ayarlamaya çalışalım, kırmızı bir biber henüz varken lor peynirinin bitmesi olmayacaktır. Fakat fazla kalan lor peynirini bir sonraki biber kızartmasında kullanmak için üzerine şeffaf bir poşetle kapatarak buzluğa kaldırabilirsiniz. Fakat buzlukta da çok fazla bekletmemeniz önerilmemektedir. .
Lorlu Biber Kızartması Tarifi Pişirilme Aşaması;
Orta dereceli bir ateşte orta boyutta bir tava yerleştirilir. Ardından tavanın zeminini kaplayacak kadar sıvı yağ dökülür. Doldurulan biberler teker teker yağ da kızartılmaya başlanır. Kırmızı biberlerin kızartırken yavaş yavaş belirli aralıklarla çevrilir. Bu sayede etrafı tamamen kızarmış olur. Biberleri kızartırken çok fazla hızlı bir şekilde çevirilmemelidir. İçindeki doğru tamamen tavaya boşalabilir. Hazırlanan bütün kırmızı biberler tamamen kızartıldıktan sonra bir kâğıt havlu üzerine koyularak beklemeye alınır. Kısa bir süre bu sayede fazla yağını kâğıt havluya çıkacaktır. Tamamen kızaran biberler ağız kısımları ince ince dilimlenen maydanozlar ile süslenebilir. Tercihen yanında sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun
NOT: Kırmızıbiberlerin izin çok fazla büyük olmamasına dikkat edilmelidir. Fazla büyük kırmızıbiberler pişirme esnasında zor olacaktır. Bu yüzden oldukça orta büyüklükte ya da küçüklükte biberler tercih etmelisiniz.