Erzurum yöresine ait olan lor dolmasını daha önce duydunuz mu? Eğer duymadıysanız, denemeye ne dersiniz. İşte müthiş lezzetli lor dolmasının tarifi...
Gerekli malzemeler:
İç harcı için;
-200 gr lor peyniri
-1 su bardağı pilavlık bulgur
-50 gr kaymak tuz pazı yaprağı sarmak için
Üzeri için;
-Tereyağ
-Yoğurt
-Sarımsak
Yapılışı:
-Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılımaya bırakın.
-Sonra lor peyniri ve kaymağı, tuz arzuya göre ekleyin.
-İyice homojen olacak şekilde karıştırın bunu pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak suda az bekleterek çıkarın.
-Batma yapar gibi bu iç harçtan koyup sarın. Fırın tepkisine dizin 15 dakika pişirin.
-Son olarak tereyağı kızdırın üzerine dökün.
-Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp yüzerine gezdirin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağıya kaydırın.