Lokum nasıl yapılır, ev yapımı türk lokumu, lokum malzemeleri, çifte kavrulmuş lokum nasıl yapılır detaylar haberimizde...
Türk lokumu biz Türklerin her zaman tükettiği bir tatlı atıştırmalıktır. Özellikle türk kahvesinin yanında servis ederiz.
Sizler için evde lokum nasıl yapılır sorusunu cevapladık. Sizlere lokum tarifi hazırladık.
LOKUM MALZEMELERİ
MALZEMELER
- 1 litre süt
- 1.5 bardak şeker
- 2 bardakı un
- 100 gram tereyağ
- 2 paket vanilya
- Lokum tarifi üzeri için malzemeler
- Hindistan cevizi
- Ceviz
- Fındık
LOKUM NASIL YAPILIR?
HAZIRLANIŞI
1.Tencerede un, süt ve şekeri kısık ateşte, karıştırarak pişirin.
2.Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve içine teryağı, vanilya ekleyip iyice çırpın.
3.Hazırlamış olduğunuz muhallebiyi tepsiye dökünve kaşık yardımı ile her yere eşit bir şekilde yayın.
4.Bu karışı buzdolabında bir gece bekletin.
5.Bekletmiş olduğunuz lokum muhallebisini ertesi gün dolaptan çıakrın, kareler halinde kesin ve linizde bir kez yuvarlayın.
6.Yuvarlamış olduğunuz lokumları servis tabağına alın ve üzerlerine hindistan cevizi, fındık ve ceviz ekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.