Lokum gibi pişireceğiniz lezzetli mi lezzetli kuru fasulye tarifinin tüm püf noktaları ustasından alındı. 10 dakikada hazırlayacağınız, 40 dakikada pişireceğiniz lokum gibi kuru fasulye tarifi sayesinde akşam yemeğiniz şipşak hazır olacak. Düdüklüye kuru fasulyenizi atacaksınız; sonra keyfinize bakacaksınız! Ustasından alınan püf noktası bol kuru fasulye tarifi için restoranlar bile sizden tarifin detaylarını almak için sıraya girecek. İşte restoran şeflerini çatlatacak lezzetli mi lezzetli kuru fasulye tarifi…
Restoran usulü kuru fasulye tarifi malzemeleri
- 1.5 su bardağı ölçüsünde kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde biber salçası
- 4 - 5 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- 1tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1tatlı kaşığı ölçüsünde pul biber
- 1 litre sıcak su
Restoran usulü kuru fasulye nasıl yapılır?
- İlk etapta kuru fasulyelerinizin daha lezzetli olması için bir gece önceden sıcak suya koyarak, kuru fasulyelerinizi ıslatın.
- Ertesi gün yemeği yapacağınız vakitte soğanlarınızı yemeklik şekilde güzelce doğrayın. Sıvıyağ koymuş olduğunuz düdüklü tencerenizin içerisine soğanlarınızı da ekleyerek güzelce kavurun.
- Bir yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası ve bir yemek kaşığı ölçüsünde biber salçasını ekledikten sonra belirtmiş olduğumuz ölçülerdeki baharatlarınızı da ekleyerek güzel karıştırın.
- Suyunu süzmüş olduğunuz kuru fasulyelerinizi de pişen soğan ve salçanın üzerine ekleyerek bir tur daha karıştırın.
- Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave ederek düdüklü tencerenizin kapağını kapatın. Kaynadıktan sonra ise kısık ateş üzerine alarak yaklaşık olarak 30 40 dakika kadar pişirin. İşte restoran usulü lokum gibi pişmiş kuru fasulyeniz hazır! Bu noktada önemli bir not geçmek gerekiyor ki; fasulyelerinizin türüne göre yemeğinizin suyunun kıvamı değişiklik gösterebilir. Eğer yemeğinizin suyu kıvamlı değilse bir silme yemek kaşığı ölçüsünde un ve bir çay bardağı ölçüsünde suyu bir kabın içerisinde karıştırarak pişmiş olan yemeğinize ekleyerek birkaç dakika daha kaynatabilirsiniz. Böylelikle yemeğinizin suyu daha kıvamlı ve koyu olacaktır.