Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan ağızları tatlandıran şerbeti ile gönüllerde taht kuran lokma tarifini sizin için derledik. İşte püf noktaları ile çıtır çıtır lokma tarifi…
EVDE KOLAY LOKMA NASIL YAPILIR?
Lokma için gerekli olan malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağından biraz eksik un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
Lokmanın şerbeti için gerekli olan malzemeler:
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
Lokmayı kızartma için; 1 su bardağı sıvı yağ yeterlidir.
İlk olarak şerbeti hazırlamakla işe başlayın. Tencerenin içerisine toz şeker ve suyu ekleyip kısık ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Şerbet kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatın ve soğuması için bekletip hamuru hazırlamak için işe koyulun. Hamuru hazırlarken yumurta, limon suyu ve yoğurdu derin bir kabın çerisinde çırpıcı ile çırpın. İrmiği karışıma ekledikten sonra azar azar un ekleyip çırpmaya devam edin. Kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek çırpın. Karışım boza kıvamına gelene kadar çırpma işlemine devam edin. Karışım kıvam aldıktan sonra hamuru 20 dakika bekletin. Kızartma işlemi için derin bir tencere içerisine yağı ekleyin ve kızdırın. Hamur bir kaşık yardımı ile parça parça kızgın yağda kızartın, lokmalar kızardıktan sonra soğuk şerbetin içerisine hemen atın. Lokmaları 10 dakika boyunca şerbetin içerisinde bekletin ve tatlınız servise hazır. Afiyet olsun!