Besleyici olduğu kadar lezzetlide olan limonlu mercimekli pazı çorbası tarifini sizin için hazırladık. Limonlu mercimekli pazı çorbası nasıl yapılır? Limonlu mercimekli pazı çorbası tarifi…
MALZEMELER
- Bir Buçuk Su Bardağı
- Sarı Mercimek
- 2 Adet Patates
- 2 Litre Su
- 1 Demet Pazı
- 3 Diş Sarımsak
- 2 Adet Soğan
- 4-5 Dal Taze Kişniş Veya
- 1 Tatlı Kaşığı Toz Kişniş
- 1 Adet Limonun Suyu
- Yarım Tatlı Kaşığı Toz
- Kimyon
- 100 Gram Margarin
- Bir Buçuk Tatlı Kaşığı
- Tuz
- 1 Çay Kaşığı Karabiber
Üzeri için:
- 1 çorba kaşığı haspir (safrana benzeyen bir bitki türü)
- 1 çorba kaşığı margarin
NASIL YAPILIR?
Yağı eritip, ince doğranmış soğan ve sarımsağı yağda kavurun. Daha sonra tencereye yıkanmış mercimeği ve 2 litre suyu ekleyin. Tencerenin kapağını yarım kapatarak, 30 dakika kadar pişirin. Bu sırada patatesleri küçük küp küp doğrayın. Pazının sap kısımlarını ayırıp, sadece yaprak kısımlarını ve kişnişi de ince doğrayarak kenara alın. Mercimek 30 dakika pişip iyice açıldıktan sonra, içine patates, kişniş ve pazı ekleyin. En son kimyon, limon suyu, tuz ve karabiberi de ilave edip, 15 dakika daha pişmeye bırakın. Haspiri 1 çorba kaşığı margarinde kavurup, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.