Limonun yaz tadı ile ferahlarken haşhaş damak tadınıza hitap edecek. İşte, tam çaya yakışan limonlu haşhaşlı kek tarifi...
MALZEMELER:
4 adet oda sıcaklığında yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr erimiş tereyağ
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
Yarım çay bardağı haşhaş
2. 2, 5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN:
1 bardak soğuk süt
Toz krem şanti
HAZIRLANIŞI:
Şekerler yumurtayı mikserle güzelce çırpın. Yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edilmeli. Ardından tereyağ ve öteki sıvıları katıp çırpmaya devam edin. Ardından un ve kabartma tozunu karışıma ilave edin. Kıvam ne çok akışkan ne çok katı halde olmalı. En son haşhaşı ekleyip ve iyice karıştırın. Yağlanıp unlanmış kalıba akıtın. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 40-45 dakikaya dek pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini de öğrenebilirsiniz. Üzerine bir kasede sütle güzelce çırparak elde ettiğiniz krem şantiyi iyice sürün. Tatlınız servise hazır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.