Limon tadını sevenlerdenseniz ve limon tadında atıştırmalık bir şeyler yapmak istiyorsanız bu tarifi muhakkak denemelisiniz. İşte limonlu çatlak kekin tüm püf noktaları...
MALZEMELER
100 gram taze peynir
115 gram oda ısısında tereyağı
1.5 yemek kaşığı limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
1 adet yumurta
1.5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
ÜZERİ İÇİN
1 çay bardağı pudra şekeri
YAPILIŞI
Öncelikle peynir ve tereyağını mutfak robotuyla güzelce çırpın. Sonra toz şeker, limon suyu, rendelediğiniz limon kabuklarını, vanilya ve tuzu da üzerine koyun ve tekrar güzelce karıştırın. Ayarladığınız yumurta sarısı ve yumurtayı ekleyip çırpın. Ayarladığınız un ve kabartma tozunu da ilave edin ve karıştırın. Elde ettiğiniz hamur yumuşak ve yapışkan olabilir. 2 saat kadar buzdolabına soğuması için koyun. Soğumuş hamurunuzdan ceviz boyutunda parçalar alıp avucunuzda şekillendirin. Yuvarladığınız hamuru pudra şekerine bulayın ve aralıklı olarak fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin ve ılık olarak ikram edin. Afiyet olsun!