Balığı daha lezzetli ve çeşnili yapan balık terbiyesi evde olan malzemelerle yapılabiliyor. Özellikle balığa çok yakışan limon başroldeyken daha güzel oluyor.
MALZEMELER
Üç portakal suyu,
Bir limon suyu,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 dal kıyılmış dereotu,
Bir çay kaşığı deniz tuzu
İki çay kaşığı biberiye
NASIL YAPILIR?
Bütün malzemeler geniş bir kabın içinde harmanlayarak balıklar iyice marine edilmelidir. Balık yemeklerinde limon dilimleri önemlidir. Bu tarifte ise limon ve portakalı bir arada balık terbiyesinde uygulanması, balığın çok değişik bir lezzete bürünmesini sağlayacaktır. Kabuğu sert olan deniz ürünleri için bu terbiye tarifi aynen bir terbiye özelliğindedir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.