Limonun hem kabuğundan hem de suyundan yararlanılabilir. Limon kabuğu aroması ve renginden ötürü keklerde, tatlılarda tercih edildiği gibi, limon suyunun faydaları ve kullanım alanları da oldukça geniştir. Tüketmeden önce bunların bilincinde olmak önemlidir. Bilinçli limon tüketimi nedir ve ne şekilde yapılır detaylar haberimizde…
Mideniz alarm çalabilir
Asidik pH değerine sahip olan limon, her gün çok fazla tüketirseniz, midenizin ağrıması muhtemeldir. Sindirim sistemimiz bunun çoğunu bir kerede sindiremez, bu nedenle midenin asit içeriği uzun süre yüksek olacaktır. Sonuç olarak, sindirim sisteminin mukoza zarı tahriş olur ve bu da mide ağrısına ve yetersiz bağırsak hareketlerine yol açar.
Böbrek taşıyla başınız derde girebilir
Limon kabuğu çok fazla oksalat içerir. Vücutta kristalleşirler. Emilmeyen bu maddeler böbreklerde sertleşerek böbrek taşlarına yol açar.
Dişinizde hassasiyetler oluşabilir
Kişi sık sık ve fazla tüketirse limonun asidik yapısından dolayı dişlerde aşırı hassasiyet ve diş çürükleri yaşayabilir.
Migren ağrılarınız tetiklenebilir
Birçok insanda hayatı kâbusa dönüştürebilecek olan migren, turunçgiller aşırı tüketildiğinde ağrılı ve sancılı sinyaller göndermeye başlayabilir. Bunun nedeni limonların sıklıkla baş ağrısına neden olan doğal bir monoamin olan tiramin üretmesi olabilir. Kanıtlanmış kesin bir bağlantı yoktur ancak çalışmalar turunçgil tüketimi ile migren arasında bir bağlantı olduğunu göstermiştir.