Doğada C vitamini yönünden en zengin besin limonun kabuğunda gizlidir. Limon suyunu günlük hayatımızda her malzemesinin içersinde kullanmaktayız. Peki ya kabukları? Limon kabukları limonun kendisi kadar yararlı bir mineraldir. Limon kabuğundan elde edilen limon yağının faydaları nelerdir? Limon yağı evde en kolay şekilde nasıl yapılmaktadır? Limon yağı yağımında kullanılacak malzemeler nelerdir? Limon yağı kimler için faydalıdır? İşte tüm sorularınız cevapları sırası ile haberimizde yer almaktadır.
Limon kabuğunun yararları nelerdir?
Limon kabuğu eklem ağrılarında, diş eti kanamalarında, karaciğer yağlanmalarında, hücre yenilenmelerinde, kanser hücrelerine karşı korumakta, bağırsakların düzenli çalışmasında ve damar sağlığında büyük faydalar içermektedir.
Limon kabuğu nasıl kullanılır?
Limon kabuğunu günlük içtiğimiz çayların içersinde, yemeklerde ve tatlılarda yada limon yağını yaparak kullanmanız mümkündür.
Limon yağı nasıl elde edilir?
Öncelikle kullanmak istediğiniz kadar limonu güzelce yıkayıp kurulanır. Temizlenen limonların kabukları ince rendeden beyazını almayacak şekilde rendelenir ve küçük bir kabın içine yerleştirilir. Yerleştirilen limon kabukların içine kabın boyutunu dolduracak kadar zeytin yağ ( özellikle fazla işlem görmemiş zeytinyağ seçilmelidir) eklenir ve ağzı sıkıca kapatılır. Zeytinyağ ile birleşen limon kabuklu kabı 15 ila 20 gün arasında güneş gören bir yerde muhafaza edilir ve her gün düzenli olarak çalkalanır. Biten sürenin sonunda kabuklar süzülerek elde edilen yağ başka bir kaba konularak güneşten uzak yerde günlük kullanama başlanabilir.