Likopen Nedir, Likopen İçeren Besinler Nelerdir?

Likopen, meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır. Likopen içeren besinler hangileridir? Detaylar haberimizde…

29.02.2020-09:00 - (Son Güncelleme: 12.09.2021-14:33)

Likopen; Domates, karpuz ve pembe greyfurt vb. kırmızı ve pembe meyvelere rengini veren karotenoit pigmentidir. Likopen, renk verici özellikte doğal bir kimyasaldır.

100 gramında en çok likopen içeren yiyecekler:

 - Güneş altında kurutulmuş domates: 45.9 mg

-  Domates püresi: 21,8 mg

-  Guava: 5,2 mg

-  Karpuz: 4.5 mg

-  Taze domates: 3.0 mg

-  Konserve domatesler: 2,7 mg

-  Papaya: 1.8 mg

-  Pembe greyfurt: 1.1 mg

 - Tatlı kırmızı biber (pişmiş hali): 0,5 mg

GÜNLÜK LİKOPEN ALIMI NE KADAR OLMALI?

Günlük likopen için önerilen belirli bir günlük alım miktarı yoktur. Bazı araştırmalar, günde 8-21 mg arasında likopen alımının vücut sağlığı için faydalı olabileceğini göstermektedir. Gıdalardan doğal bir şekilde elde edilen likopeni tüketirken, her gıdada olduğu gibi aşırıya kaçmamakta fayda var.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal