Lif Deposu İncirin Faydaları

İncir meyvesi içerdiği bileşenler ile her derde deva olan bir meyve. Sizler için incirin faydalarını derledik. Detaylar haberimizde...

18.09.2020-18:14 - (Son Güncelleme: 24.11.2021-17:54) Lif Deposu İncirin Faydaları

İncir meyvesinin içinde yüksek potasyum bulunması ve kalsiyum oranının fazla olması nedeni ile kalp ve damar sağlığını koruyarak damar sertleşmesinin önüne geçer. İncir kalp yağlanmasını da önlemektedir. Yapılan araştırmalara göre incir, yaşlı insanların inflamatuar sitokinlerin azaltması nedeniyle Alzheimer hastalığının riskini azaltmada da oldukça etkili bir meyve.

İNCİR KABIZLIĞI ÖNLÜYOR!

- İncir fazla lifli yapıya sahip olduğu için bağırsakları daha iyi çalıştırır. Kabızlık önleyici bir meyve olan incir kabız sorunu yaşayanlar için tavsiye edilmektedir.

- Potasyum ve B3 vitamini yönünden zengin olan incir tansiyonu düzenlemede etkilidir.

- Hafızayı güçlendiren incir unutkanlık sorununa da iyi gelmektedir.

- İncir ciltte oluşan ölü derilerin vücuttan atılmasına fayda sağlar.

MEME KANSERİNİ ÖNLÜYOR!


- İçinde bulunan lifler nedeni ile incirin meme kanserini önlediği söylenmektedir.

- İncir menopoz döneminde olan kadınlar için ise hormonlardan dolayı vücutta düşen bağışıklık sistemini güçlendirir.

- Vitamin deposu olan incir yaşlılık karşıtı bir meyvedir.

- İncir akne ve sivilce gibi cilt problemlerine karşı etkilidir.

- İncir içinde bulundurduğu magnezyum oranıyla saç köklerini besleyerek saç derisini korur.

- K vitamini ve kalsiyum açısından zengin bir meyve olan incir, kemik ve iskelet sağlığı için oldukça önemli bir meyvedir. İncir kemik dokularının güçlenmesinde ve korunmasında etkili bir meyvedir.

PÜF NOKTALARI İLE İNCİR REÇELİ TARİFİ


İncir reçeli için gerekli olan malzemeler:

- 1 kilogram taze incir

- 750 gram toz şeker

- 1 su bardağı su

- 1 yemek kaşığı limon suyu ya da 2 ila 3 tane limon tuzu

İNCİR REÇELİ NASIL YAPILIR?

Taze incirleri yıkayıp ve dörde bölün. Toz şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatın. Su kaynadığında altını kısın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Limonu da hazırladığınız şerbete ekleyip incirleri içine ilave edin. Reçelinizi ara ara karıştırarak 5 ila 10 dakika kadar daha pişirin ve ocaktan alın. Reçeliniz ılık bir kıvama geldiğinde kavanozlara koyun. Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatarak incir reçelini muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.

YORUM YAZ..
Modal