Lezzetli yemekler yapmak, içerisine ekleyeceğiniz otlar sayesinde artık çok kolay. sizin için yemeklerinize lezzet katan otları bir araya getirdik. hangi yemeğe hangi ot kullanılır? işte yemeklere lezzet katan otlar…
Lezzetli yemekler yapmak, içerisine ekleyeceğiniz otlar sayesinde artık çok kolay. sizin için yemeklerinize lezzet katan otları bir araya getirdik. hangi yemeğe hangi ot kullanılır? işte yemeklere lezzet katan otlar…
Adaçayı
Sosta pişen etler, kebaplar, spagetti sosları vb. yerlerde kullanılır.
Biberiye
Rostolar, ızgaralar tavuk ve balık yemeklerinde kullanılır.
Defne yaprağı
Et yemeklerinde, soslarda, çorbalarda ve balıklarda kullanılır.
Dereotu
Zeytinyağlı yemeklerde, dolmalarda, sebze yemeklerinde, salatalarda, pilavlarda, cacık da aslında dereotu hemen her yemekte kullanılır.
Misk otu
kaz, ördek, yılan balığı gibi yağlı yiyeceklerde ve yahnilerde kullanılır.
Merzengüş otu
bu otun bir diğer adı da unutma beni çiçeğidir. hafif acımtırak bir tadı olan merzengüşten salçalarda yararlanılır. bu otu kıyılmış olarak, başta kuzu ve koyun olmak üzere bütün ızgara etlerde kullanabilirsiniz.