Farklı bir lezzet arayışı içerisindeyseniz bu tarifimiz tam size göre. Pırasa sarması nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? İşte, pırasa sarması tarifi!
MALZEMELER
- 1 kg pırasa, yeteri kadar su
- 300 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 demet taze soğan
- Yarım demet kıyılmış maydanoz
- 2 adet orta boy havuç
- 2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- İki buçuk su bardağı sıcak su
Terbiye için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 adet limonun suyu
- Yarım çay bardağı su
NASIL YAPILIR?
Pırasanın beyaz kısımlarını bir parmak uzunluğunda kesin. Kaynayan suya batırın ve 1-2 dakika beklettikten sonra sudan alın. Boylamasına bıçakla kesin ve iç kısımlarını çıkarın. Kıyma, pirinç, kıyılmış taze soğan, maydanoz, rendelenmiş havuç, tereyağı, tuz ve karabiberi bir kabın içerisinde iyice karıştırın. Pırasaların içini hazırladığınız harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine iki buçuk su bardağı kaynamış su ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin. Terbiye için yumurta sarısı, limon suyu ve suyu bir kapta çırpın. Sarmalar piştikten sonra bu terbiyeyi üzerine gezdirin ve 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.