Hem lezzetli hem sağlıklı… Ailenizle birlikte yiyeceğiniz akşam yemeklerinde sofralarınızı süsleyecek… İşte havuçlu köfte tarifi…
MALZEMELER
- 4 adet havuç, yeteri kadar su
- 2 adet patates
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 3 dal kıyılmış maydanoz
- 3 dal kıyılmış dereotu,
- Tuz, karabiber, kimyon
- Yeterince un
NASIL YAPILIR?
Havuçları temizleyip parçalara bölün. Üzerlerini geçecek kadar su ekleyip, iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra çatal yardımıyla ezin. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Tereyağını eritip, kısık ateşte unu sarartmadan kavurun. Soğuduktan sonra üzerine püre haline getirdiğiniz havuç ve patatesi ekleyin. Yumurta, maydanoz, dereotu, tuz, karabiber ve kimyon ilave edip yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ara sıra suya batırarak oval köfteler hazırlayın ve un serpilmiş bir tepsiye dizin. Tepsiyi sallayarak üzerlerine un yapışmasını sağlayın. Daha sonra bol yağda kızartın. Fazla yağını almak için yağlı kağıt üzerine çıkarın. 5 dakika bekletip servis edin. Afiyet olsun…
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.