İçerdiği mineraller, vitaminlerin yanı sıra son derece besleyici meyvelerden biri olan muzun sağlığa faydaları oldukça fazladır. Bu nedenle lezzet ve sağlık deposu olan muzlu rulo pasta tarifini mutlaka denemelisiniz…
MALZEMELER
- 2 adet muz
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
Pandispanyası için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 2 paket toz kremşanti
- 2 su bardağı soğuk süt
NASIL YAPILIR?
Pandispanyayı hazırlamak için; yumurta ve toz şekeri krema haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpın. Üzerine suyu ve vanilyayı ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Ardından; elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız pandispanya karışımını tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aktarın ve üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kreması için; süt, toz şeker, un, buğday nişastası ve vanilyayı bir tencereye aktarın. Çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamını alana dek pişirin.
Üzeri için; toz kremşantiyi soğuk sütü ekleyip mikser yardımıyla çırptıktan sonra buzdolabında 1 saat boyunca bekletin. Pişen pandispanyayı içini çekmesi için 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra yağlı pişirme kağıdı ile birlikte fırın tepsisinden alın.
Pandispanyanın iç kısmına gelecek yüzeye, kremayı bir spatula yardımıyla yayın. Muzları pastanın orta kısmına bütün olarak yerleştirin. Pandispanyayı yağlı kağıttan ayırarak, dikkatlice rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız rulo pastayı, servis tabağına alın. Üzerini çırpılmış kremşanti ile kaplayın. En az 2 saat buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.