Levrek Marin Nasıl Yapılır? Levrek Marin Tarifi

MasterChef Türkiye'de gündeme gelen levrek marin tarifini sizin için derledik. İzleyicilerin merak edip araştırmaya başladığı levrek marin nasıl yapılır? Levrek marin için gerekli malzemeler nelerdir? Levrek marin tarifi...

23.09.2020-18:00 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-17:57) Levrek Marin Nasıl Yapılır? Levrek Marin Tarifi

Salaş balıkçı yemekleri seven herkesi mutlaka denemesi gereken levrek marin tarifini sizin için derledik. MasterChef Türkiye programında gündmee gelen levrek marin tarifini birçok kişi araştırmaya başladı. İşte çok merak edilen levrek marin tarifi...

MALZEMELER

  • 2 adet levrek
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 adet defneyaprağı
  • 5 adet lime suyu veya limon
  • 1 adet lime kabuğu rendesi
  • Yarım portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı hardal (taneli bulursanız daha da güzel)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

NASIL YAPILIR?

Derisiz fileto levreklerinizi alıp güzelce ayıklayın. Kılçıklarını temizledikten sonra uzun ince olacak şekilde doğrayın. Soğanı ince uzun olacak şekilde doğrayın ve tuz ilave ederek karıştırın. Üzerine bol soğuk su ilave edip 1 saat boyunca bekletin. Yıkadıktan sonra soğanı süzün. Sos için lime, portakal suyu, hardal, zeytinyağı, portakal kabuğu, tuz ve şekeri ekleyip güzelce karıştırın. Sosun mutlaka tadına bakın damak zevkinize göre daha fazla asit, tuz veya şeker gerekirse ekleyin. Hazırladığınız sosu levreklerin üzerine dökün. Soğan, tane karabiber ve defneyaprağını da ekleyip 1 gece buzdolabında ağzı kapalı şekilde marine edin. Servisten önce sosun yarısını süzün. Çok sulu sevenler varsa süzme yenilir. Taze nane ve kapari ile servis edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal