MasterChef Türkiye ekranlarında gündeme gelen lazanya için gerekli olan malzeme listesini ve yapılışını sizin için bir araya getirdik. Detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...
MALZEMELER
- Yarım paket lazanya
- 300 gr kıyma
- 2 tane kuru soğan
- 1 tane orta boy patlıcan
- 4 diş sarımsak
- 4 tane domates
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel sosu için;
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- 300 gr taze kaşar peyniri
NASIL YAPILIR?
Kıymalı harcı için; ilk olarak soğanı, patlıcanı, domatesi ve sarımsağı küçük küçük doğrayın. Geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağı alın ve kıymayı ekleyerek biraz kavurun. Daha sonra üzerine soğan ve sarımsağı ekleyin. Bir süre daha kavurduktan sonra üzerine salçasını ekleyin. Patlıcan ve domatesleri de üzerine ekleyerek tuzunu atın ve yaklaşık 10 dakika soteleyin. Eğer kuru olursa bir miktar su ekleyebilirsiniz. Kıymalı harcınız piştikten sonra ocaktan alarak soğumaya bırakın.
Beşamel sos için; tereyağını ve unu yanmaz tavaya alarak güzelce kavurun. Unun rengi değişince üzerine azar azar sütü ekleyin ve bu sırada karıştırın. Daha pürüzsüz bir kıvam elde etmek için blender kullanabilirsiniz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan alabilirsiniz.
Lazanya için; Geniş bir borcamın içerisini yağlayarak üzerine lazanyalarınızı sırayla dizin. Daha sonra üzerine beşamel sosu döküp güzelce yayın. Beşamel sosun üzerine önceden hazırladığınız kıymalı harcı döküp üzerine tekrar lazanyayı dizin. Bu işlemi malzemeler bitine kadar yapın. Son kattaki lazanyanın üzerine beşamel sos dökün ve üzerine kaşar peyniri rendeleyin. 10 dakika kadar dinlendirin ve 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!