Son dönemlerde adını sıkça duyduğumuz laktozsuz problemi her
10 kişiden en az altısında görülüyor. Bu kadar yaygın görülen laktoz
intoleransına sebep olan şeyleri merak edenler için Dr. Sinan Akkurt, laktoz
intoleransının test ve tedavisinde biorezonans metodundan faydalanılabildiğini
belirtti.
Halk arasında Süt şekeri hassasiyeti olarak da adlandırılan
laktoz intoleransı, her 10 kişiden 6,8'inde görülüyor. Kişilerin tolerans
seviyeleri farklı olsa da laktoz intoleransı olan çoğu insan süt ve süt
ürünleri tükettikten yarım ila iki saat sonrasında mide bulantısı, şişkinlik,
ishal ve karın ağrısıyla karşılaşıyor. Semptomları kişinin vücudunun ürettiği
laktaz ve tükettiği laktoz miktarına bağlı olarak hafif rahatsızlıktan şiddetli
reaksiyona kadar değişebiliyor. Vücudun laktozu sindirememesi durumunda ortaya
çıkan, gaz, ishal, karın ağrısı, kramp, bulantı, kusma gibi semptomlarla
kendini gösteren laktoz intoleransı, son verilere göre her 10 kişiden 6,8'ini
etkiliyor.
LAKTOZ İNTOLERANSINA SEBEP OLAN ŞEYLER NELERDİR?
Süt alerjisinden farklı olarak vücudun süt proteinlerine değil
süt şekerine tepki verdiği laktoz intoleransı tedavi edilmediğinde vitamin
eksikliğine, kilo alımına ve ciddi sindirim sistemi problemlerine yol
açabiliyor.
Dr. Sinan Akkurt'un paylaştığı bilgilere göre laktoz
intoleransı olan kişilerin sindirim sistemi laktaz enzimini çok az üretebiliyor
ya da hiç üretemiyor. Oysa laktozu parçalamak için laktaz gerekiyor.
SEMPTOMLARIN ŞİDDETİ LAKLTOZ ÜRETİMİNE GÖRE DEĞİŞİR
Semptomların şiddeti de kişinin vücudunun ne kadar laktaz
ürettiğine ve ne kadar laktoz tükettiğine bağlı olarak değişiyor. Dolayısıyla
herkesin farklı bir tolerans seviyesi olduğunu kaydeden Dr. Akkurt, giderek
yaygınlaşan laktoz intoleransını modern çağın bir hastalığı olarak tanımlıyor.
Laktoz intoleransının tedavisinde çoğu kez laktozsuz
beslenme önerildiğini, kimi zaman da laktaz enzim takviyelerinin kullanıldığını
dile getiren Dr. Sinan Akkurt, biorezonans metodunun ise laktoz intoleransının
hem tanı hem de tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu açıkladı.
Biorezonans metodunun semptomları baskılamak yerine kişiyi
yeniden laktoz tüketebilir hale getirmeyi sağladığını kaydeden Dr. Akkurt,
yöntemin bunu besinlerin vücuttaki düzeni bozan frekansını düzenleyerek mümkün
kıldığını belirtti.