Kuzey kore, yasak fotoğraflar, ilginç fotoğraflar, kuzey kore lideri, kuzey kore bayrağı, kuzey kore afrin fotoğrafları galerimizde.
23 milyon nüfusu ve kişi başına düşen milli geliri bin 300 dolar olan dünyanın en fakir ülkelerinden kuzey kore, 1 milyon 106 bin askeriyle dünyanın en büyük beşinci ordusuna sahip.
Bu fakir ülke, varını yoğunu savunma amaçlı askeri harcamalara yatırıyor. 29 milyar dolarlık gsyih’sının yaklaşık yüzde 20’sini askeri harcamalara ayırıyor.
Kuzey kore’nin 10 atom bombası ve 100 gün sürecek geniş ölçekli savaş için yakıt ve mühimmata sahip olduğu kaydediliyor.
40 denizaltı, 13 gemi, 6 mayın tarama gemisi, bin 852 uçak, 4 bin 60 tank, 17 bin topçu, 11 bin hava savunma silahı, 10 bin manpads ve güdümlü tank savar füze bulunuyor.
Bunların yanı sıra taepodong 1-2 orta ve uzun menzilli balistik füzesi bulunan kuzey kore’nin stratejik roket kuvvetlerinin bin adet balistik füzeyi yönettiği kaydediliyor.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, kuzey kore jagang-do kun’da bulunan 180 yeraltı savunma sanayi fabrikasında yılda 200 bin kalaşnikof tüfek, 3 bin ağır silah, 200 savaş tankı, 400 zırhlı araç ve amfibi gemisi üretiyor.
Tüm bu rakamlara bakıldığında kuzey kore’nin abd desteğindeki güney kore ile savaşma gücünün olmadığı ancak tek endişenin kuzey'in sahip olduğu nükleer silahlar olduğu ifade ediliyor.
Kuzey kore’nin dış dünyadan daha çok tecrit edilmesi halinde, kaybedecek bir şeyi kalmayan bu fakir ülkenin nükleere başvurabileceği endişesi bulunuyor.
Ülkenin dışa kapalı olması ve uygulanan sansür nedeniyle dünyanın en zor bilgi alınan ülkesi olarak bilinen kuzey kore’ye ait sağlıklı bilgiler 28 bin 500 abd askerinin bulunduğu güney kore’ye ait.
Kuzey kore’nin çin, rusya, laos, küba ve isviçre hariç kimseyle resmi temas ve ticari ilişkisinin olmadığı ileri sürülüyor.
Yalu nehri'nin kıyısında şınav çeken askerler...
Konu dünyanın en kapalı rejimlerinden biri sayılan kuzey kore olunca, gerçeği kurgudan ayırt etmek zorlaşıyor.
Günlük hayata dair çok az bilgiye ulaşabildiğimiz bu ülke hakkındaki boşlukları da genellikle dedikodular dolduruyor.
Kuzey kore'deki beyin yakan yasaklar
Tüm dünyada satışta olan coca-cola markası küba ve kuzey kore'de satılmıyot.
Kim jong-un'un saç kesimi modaydı ancak lider kendisini taklit eden kişileri görmesinin ardından kendi saç kesim tarzını 'devlet onaylı saç kesimi' listesinden çıkarma kararı aldı.
Starbucks emperyalist olduğu için kuzey kore'de yasaktır ve hiç şube açmamıştır.
Kuzey kore'de saçını siyah dışında bir renge boyatmak yasaktır. yasağa rağmen saçların renginin değiştirilmesi karşılığında ceza uygulanıyor. ancak cezanın ne olduğu kimse tarafından bilinmiyor.
Kot pantolon giymek 'kapitalizmin zehri' olarak görülür. 15 yaş ortalamasına olan gençler sokaklarda gezerek kot pantolon giyenleri tespit eder.