Kuşkonmazlı risotto tarifiyle eşsiz bir lezzete varacaksınız! Hazırlanışını düşündüğünüzden daha kolay olan kuşkonmazlı risotto tarifini sizin için derledik. İşte kuşkonmazlı risotta tarifi…
MALZEMELER
- 350 gram Arboriorisotto pirinci
- 250 gram kuşkonmaz
- 100 gram körpe ıspanak yaprakları
- 100 gram dondurulmuş bezelye
- 100 ml tavuk ya da sebze suyu
- 2 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
- 1 soğan, doğranmış
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gram parmesan peyniri
- 50 gram tereyağı
NASIL YAPILIR?
İlk olarak fırını 180 dereceye ayarlayın. Kuşkonmazların sert olan odunsu saplarını kesin. Ispanak, bezelye ve biraz sebze/tavuk suyu ile bir tavaya koyup kuşkonmazlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra karışımı bir mikser yardımıyla püre haline getirin.
Doğradığınız soğanları ve ezilmiş sarımsakları 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla biraz pişirin. Arboriorisotto pirinci, 85 gram sebze/tavuk suyu ve beyaz üzüm sirkesini ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra, pirinçler iyice kıvam alıncaya kadar 15 dakika boyunca dinlendirin.
Son olarak hazırladığınız püreyi pilavınızın üzerine ekleyin, parmesan peynirini ve tereyağını ekleyin ve beklemeden servis edin. Afiyet olsun…