Faydaları saymakla bitmeyen kuşkonmazın çorbasını daha önce hiç denediniz mi? Izgarada kısa süre pişirip etin ya da balığın yanında servis edebileceğiniz gibi kuşkonmazla enfes çorbalar da yapabilirsiniz. İşte kuşkonmaz çorba tarifi…
MALZEMELER
- 1 bağ (yaklaşık 400 gr) kuşkonmaz
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
NASIL YAPILIR?
Yıkadığınız kuşkonmaz ve soğanı doğrayın, bir tencereye alın ve zeytinyağı ile soteleyin. Hafif soteledikten sonra, tam buğday ununu ekleyerek karıştırarak kavurun. Sonrasında sıcak su ve sütü ilave edip, kuşkonmazlar iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blenderize ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.