Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır? Kuşburnu pekmezi faydaları, konuları ile ilgili detaylar haberimizde...
KUŞBURNU PEKMEZİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- Taze olarak alınmış 1 kilogram kuşburnu
- Bir miktar su
- Bir miktar şeker
HAZIRLANIŞI
- Kuşburnu bitkisini temiz bir şekilde yıkayın.
- Yıkama işleminden sonra çiçeklerini ve dip kısımlarını bıçakla temizleyin. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocağa koyun.
- Belli bir süre kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısın. Bu şekilde kuşburnu yumuşamış olacak.
- Kuşburnunu süzgeçten geçirin ve çekirdeklerinden ayrın.
- Süzdüğünüz kuşburnunu un eleğinden geçirin ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
- Pişirirken şekerini atın ve karıştırmaya devam edin. Hafif koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve sıcakken kavanoazlara koyu.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.