Kuşburnu Pekmezi Tarifi

Kuşburnu pekmezi faydaları nelerdir? Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır? nefis tadıyla herkesin beğendiği kuşburnu pekmeziyle ilgili tüm merak edilenleri sizin için hazırladık!

05.05.2018-17:57 - (Son Güncelleme: 28.05.2021-18:04) Kuşburnu Pekmezi Tarifi

Kuşburnu pekmezi faydaları nelerdir? Kuşburnu pekmezi nasıl yapılır? Kuşburnu pekmezi ile ilgili merak edilen bütün soruların yanıtı haberimizde...

Sadece tadının enfesliğinden değil sağlığa olan faydalarından dolayı da tercih etmeniz gereken kuşburnu pekmezi tarifini mutlaka denemelisiniz! 

KUŞBURNU PEKMEZİNİN FAYDALARI

- Solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur ve iyileşmeye yardımcı olur

- Vücutta dinçlik sağlar

- Yüksek oranda C vitamini içerir

- Mide kramplarına ve hazımsızlığa iyi gelir

KUŞBURNU PEKMEZİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

- Taze olarak alınmış 1 kilogram kuşburnu

- Bir miktar su

- Bir miktar şeker

HAZIRLANIŞI

- Kuşburnu bitkisini temiz bir şekilde yıkayın.

- Yıkama işleminden sonra çiçeklerini ve dip kısımlarını bıçakla temizleyin. Üzerine bir miktar su ekleyerek ocağa koyun.

- Belli bir süre kaynatın ve kaynadıktan sonra altını kısın. Bu şekilde kuşburnu yumuşamış olacak.

- Kuşburnunu süzgeçten geçirin ve çekirdeklerinden ayrın.

- Süzdüğünüz kuşburnunu un eleğinden geçirin ve yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

- Pişirirken şekerini atın ve karıştırmaya devam edin. Hafif koyulaştıktan sonra ocaktan alın ve sıcakken kavanozlara koyun.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal