Kuruyemişlerle güzel, güvenilir bir bar yapmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre! İşte kuruyemişli bar yapılışı tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı chia tohumu
1/4 su bardağı keten tohumu
2 adet yumurtanın akı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı bal
Yarım bu bardağı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pekmez
ÜZERİ İÇİN
1 su bardağı fındık
1 su bardağı kaju fıstığı
1 su bardağı badem
Yarım su bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı susam
YAPILIŞI
Hazırladığınız 2 yemek kaşığı Chia'yı, 3 yemek kaşığı su içinde 20 dakika bekletin. Ayrı bir kapta keten tohumunu da 3 yemek kaşığı su içinde 20 dakika bekletin. Ayırdığınız yumurta aklarını tuzla birlikte güzelce çırpın. Geniş bir kap alıp içine chia, keten tohumu, bal, hindistan cevizi, pekmez ve yumurta akını ekleyip, hepsi birbiriyle özleşene kadar karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı iki parmak kalınlığında denk gelecek biçimde pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kaşığın ters tarafıyla yayın. Yaydığınız bu karışımın üzerine kaju fıstığı, fındık, badem ve Antep fıstığını serperek biraz bastırın. Önceden 160 derecede ısıttığınız fırının ısısını 130 dereceye düşürün. 45 dakika kadar fırında pişirdikten sonra, fırının kapağı kapalıyken soğumaya bırakın. Soğuyan barınızı fırından alın, üzerine susam serpiştirin. 1 saat kadar da buzdolabında bekletin ve dilediğiniz gibi dilimlere ayırın. Afiyet olsun!