Mutfakta işinize yarayacak pratik bilgileri sizler için derledik. Elinizin altında bulunması gereken mutfak gereçlerini ve mutfak tüyolarını derledik.
HIZLI HAMBURGER YAPMAK İÇİN
Zamanınız olduğunda hazırladığınız hamburgerleri streç bir filmle sarıp buzluğa koyun. İhtiyaç anında mikradolaya atmanız kafi olacaktır. Mikrodalganız yoksa düşük ısıda ayarladığınız fırında 20 dakika bırakmanız yeterli olacak.
YEŞİLLİKLERLE HER DEFASINDA UĞRAŞMAK İSTEMİYORSANIZ
Maydanoz, semiz otu, nane gibi yeşillikleri aldığınız zaman yıkayın ve kesin. Buzdolabı poşetine yerleştirip ağzını sıkıca kapatın. Buzluğa atın bekletin. Bu şekilde hazırlayacağınız yeşillikleri ihtiyacınız olduğunda hemen kullanıma hazır halde olacaktır.
EKMEKLERİN BAYATLAMASI SİZİ ÜZÜRYORSA
Buzlukta yalnızca sebzeleri değil, ekmek ve peynir gibi ürünleri de uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
KURUYEMİŞLERİNİZ HEMEN BOZULMASIN
Çok sevdiğimiz kuruyemişlerin hemen bozulması sizi üzüyorsa, bir kavanoza koyup kuru ve güneş görmeyen bir yerde bekletin. Asla hava almaması lazım. Hava alması kuruyemişin bozulmasına sebep olacaktır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.