Kalp hastalıklarından tansiyona birçok hastalığa iyi gelen meyveler, kurutulduktan sonra da vitamin değerini kaybetmiyor ve sağlığa faydalı geliyor.
Kivi kurusu;
a ve c vitaminleri ve potasyum, kalsiyum, demir ve magnezyum açısından çok zengindir. besleyici değeri de oldukça yüksektir. yüksek lif içeriği bağırsak çalışmasında olumlu etki oluşturup sindirimi kolaylaştırır. bu durumda kabızlığı engeller.
Mango kurusu:
a, c ve e vitamini içeriği oldukça yüksek olan mangonun da sinirler, cilt güzelliği ve saçlara çok yararlı olduğu ve kanı temizlediği, sindirimi hızlandırdığı, kuvvetli antioksidan olan besinlerden biridir.
Kayısı kurusu:
besleyici ve potasyum bakımından çok zengindir. sindirim problemlerine iyi gelir; stresi, kansızlığı engeller. içerdiği a vitamini akne gibi cilt bozukluklarının oluşmasını önler.
Çilek kurusu:
çilek kurusunda da fazla miktarda fosfor ve demir vardır. ayrıca c, b ve k vitamini bakımından da zengindir. çilek vücuda kuvvet verir, kolesterolü düşürür ve damar tıkanıklığını engeller.
Erik kurusu;
akşamları şeker oranı düşük meyveler yemek gerekir. kadınların kara erik kurusunu tüketmelerinde yarar var. çünkü içinde bol miktarda kalsiyum ve d vitamini vardır.