Kurban etinin pişirilmesi yapılan bazı yanlış lezzeti doğrudan etkilemektedir. Emeklerin boşa gitmemesi adına kurban eti pişirirken fazlasıyla dikkat edilmesi gerekir. Kurban eti nasıl pişirilir, nelere dikkat edilmesi gerekir, hangi tarifler yapılır? İşte, kurban etine dair merak edilenler ve tüm detaylar haberimizde yer almaktadır
Kurban eti pişirmenin püf noktaları nelerdir?
Eti dinlendirmeden tüketmeyin
Kurbanın direk kesilir kesilmez pişirilmesi ve tüketilmesi sağlık için fazlasıyla risk teşkil etmektedir. Kurban kesiminde etin sertleşmesi nedeniyle tavsiye edilmemektedir. Et güneş görmeyen serin bir ortam da bekletilmesinden sonra rahatlıkla tüketilebilir.
Etin kendi yağını kullanın
Etin lezzetli ve sağlıklı olması için etin kendi yağının kullanılması önerilmektedir. Fazlada dışarıdan yağ katılması çeşitli hastalıklara neden olmaktadır.
Pişirme sıcaklığına dikkat edin
Etin yüksek ateşte pişirilmemesi gerekir. Öncelikle mühürlemek için yapılan işlem de harlı ateşin etkisi yoktur fakat daha sonrasında etin iyice pişmesi için kısık ateş gereklidir.
Baharatları pişmesine yakın atın
Et pişirmede püf noktaları fazlasıyla vardır ve bunlara uyulması halinde lezzetli etler ortaya çıkar. Et pişirmede olmazsa olmaz baharatlar olurken özellikle pişmesine yakın atılması önerilmektedir. Bunun yanı sıra ete fazla tuz atmak etin sertleşmesine neden olmaktadır.
Et piştikten sonra dinlendirin
Etin pişirilmesinden sonra dinlendirilmesi tavsiye edilir. Özellikle daha lezzetli ve daha sulu olmasında büyük rol oynar. Saatler bekletmeye gerek yoktur 3-4 dakika bekletmek yeterli olacaktır.