Enfes tatlılarımızdan biri olan künefeyi evde yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Künefenin birkaç püf noktasını bildikten sonra, gerisini kolayca halletmeniz mümkün. Künefe nasıl yapılır sorusunun cevabı tüm detayıyla haberimizde… İşte künefe tarifi!
MALZEMELER
500 gr yaş kadayıf
250 gr künefelik peynir veya tuzsuz dil peyniri
100 g margarin veya tereyağı
1 tatlı kaşığı pekmez
2 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Bir kaç damla limon suyu
Üstü için biraz yeşil fıstık
YAPILIŞI
Önce şerbet yapımıyla başlıyoruz. Şerbet için 2,5 su bardağı suyun içine 2 su bardağı toz şeker koyup, karıştırarak kaynatın. Ardından içine karıştırarak, birkaç damla limon sıkıp ocaktan alın. Keyfinize göre şeker su oranını yapın.
Şebeti yaptıktan sonra kadayıfı yapmaya başlamalısınız. Önce 400 gram kadayıfı ince biçimde kesin ve karıştırma kabına koyun. Kadayıfın üstüne tereyağı dökün ve olabildiğince eşit şekilde her yerine gezdirin ve güzelce karıştırın. Sonrasında kullanacağınız tavayı iyice yağlayın. Oda sıcaklığında yumuşamaya bıraktığınız tereyağıyla tavanın tabanını yağladıktan sonra kadayıfları tavaya eşit biçimde yayın. Hazırladığınız kadayıfların yarısını tavaya eşit miktarda yayınca üstüne bastırın ve sıkışmasını sağlayın. Peynirinizi koyunca üstüne geri kalan kadayıfı yayın tavanızı tamamlayın. Ayrıca üstüne sürekli bastırıp, kabarmasını önleyin.
KÜNEFEDE HANGİ PEYNİR KULLANILIR?
Künefe yaparken Hatay'ın özel peyniri tercih edilir. Ancak elinizde hatay peyniri yoksa tuzsuz peynir de tercih edebilirsiniz.