İzmir’in bilindik sokak lezzetlerinden olan kumruyu evinizde de yapmak istiyorsanız bu tarifi deneyebilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu tarifi kolayca yapmanız mümkün.
MALZEMELER
Yarım ekmek
4 adet sosis
3 adet salam
5 dilim sucuk
4 dilim kaşar peyniri
3 dilim domates
Oda ısısında tereyağı
İsteğe göre ketçap, mayonez, salatalık ya da cin biber turşusu
YAPILIŞI
Öncelikle sucukları halka şeklinde doğrayalım. Sonra sosisleri uzun şerit biçiminde keselim. Bu işlem sonrasında sosis, salam ve sucukları yağın içinde güzelce soteleyelim.
Ekmeği iki parçaya bölüp, tost makinesinin içinde kızartalım. Kızarttığımız ekmeklerin üzerine oda sıcaklığında olan tereyağı sürüp, kaşar dilimlerini ekmek hala sıcakken üstüne koyalım. Kaşarlar ekmeğimizin üzerinde eriyince tavada sotelediğimiz malzemeleri ekmeğin içine koyalım ve üzerine diğer hazırladığımız malzemeleri ilave edelim.
Son olarak istediğiniz ölçüde içine ketçap, mayonez ekleyerek servis edelim. Kumrumuz hazır, afiyet olsun!