Hatay mutfağıyla özdeşleşen, kuzu eti, nohut ve yoğurt içeren kumbursiye çorbası yöresel bir lezzettir. Sofranızı renklendirecek bu tarifi sizin için derledik.
KUMBURSİYE ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 kg. kuzu kuşbaşı
- Yarım kilo arpacık kilo
- 2 su bardağı nohut
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 gr. tuzlu yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 baş sarımsak
Sosu için:
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı: Nohutları bir gece önceden ıslatın. Çorbanın yapılacağı gün nohut ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alıp üzerini biraz geçecek bir şekilde su ekleyerek pişirmeye başlayın. Tencereye tereyağını alıp eritin. Ardından arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini yağın içerisine ekleyip kavurun. Pişen nohut ve etleri suyu ile beraber soğanların üzerine ilave ederek çorbanın üzerine 2 bardak su ekleyip karıştırın. Çorba kaynatıldıktan sonra, yoğurdun üzerine çorba suyundan ekleyip ılıtın. Yoğurdu çorbaya yavaşça ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu şekilde biraz daha kaynatın. Sos tavasında 1 kaşık tereyağını eritip içerisine nane, toz biber ve karabiber ekleyip karıştırın. Son olarak kumbursiye çorbasının üzerinde tereyağlı sosu gezdirerek servise hazır hale getirin.