Normal bir pasta yapmak yerine küçük atıştırmalık biçiminde pasta yapma fikrindeyseniz, külah pasta tarifi tam olarak size göre! İşte külah pasta tarifi detayları...
MALZEMELER
Külah için;
1 paket milföy hamuru
Kreması için;
5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Yarım paket krem şanti
Üzeri için;
Pudra şekeri
YAPILIŞI
İlk olarak milföy hamurları merdane yardımı ile açarak biraz büyütün ve şerit biçiminde kesin. Sonra şerit biçiminde kesilen milföyler külahlara sarılarak fırında pişirilir. Pişirilen milföyler fırından çıkarılarak soğuması için bekletilir. Farklı bir tencereye krem şanti hariç tüm malzemeler koyulur ve iyice karıştırılır. Bu karışım ocağın üzerinde kıvamı yoğunlaşana kadar pişirilir. Ardından ocaktan alınır ve aralıklarla mikser yardımıyla çırpılarak üstü kaymaklanmadan soğutulur. Kremanın kıvamı soğuduğunda yeterli oranda koyu değilse yarım paket krem şanti eklenerek çırpılır. Hazırlanan krema soğumuş milföylerin içine doldurulur. Hazırlanan külah pasta üzeri fındık, fıstık veya istenilen malzeme ile süslenir. Son olarak üzerlerine pudra şekeri serpilir ve servise sunulur.