Krokanlı gold çikolata pasta tarifi : en güzel ve lezzetli Kkrokanlı gold çikolata pasta nasıl yapılır? Krokanlı gold çikolata pasta malzemeleri ve tarifi

Özellikle mastercheften sonra krokanlı gold çikolatalı pasta en çok tüketilen tatlılar arasına girdi. Son zamanlarda sıkça araştırılan krokanlı gold çikolatalı pasta nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir gibi soruların cevabı haberimizde. İşte malzemeler ve tarif...

28.04.2022-16:31 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-16:31) Krokanlı gold çikolata pasta tarifi : en güzel ve lezzetli Kkrokanlı gold çikolata pasta nasıl yapılır? Krokanlı gold çikolata pasta malzemeleri ve tarifi

Son günlerde çoğu kişi tarafından sorulmaya başlanan pasta tariflerinin başında krokanlı gold çikolata pasta tarifi gelmektedir. Yapılışında bol çikolata olmasıyla insanların ağzını sulandırmayı başaran bu lezzet herkes tarafından seviliyor. Peki, krokanlı gold çikolatalı pasta nasıl yapılıyor, işte malzemeler ve tarif...

KROKANLI GOLD ÇİKOLATALI PASTA YAPIMI İÇİN MALZEMELER


Pandispanya için;

5 yumurta

1 su bardağı şeker

1 fiske tuz

1 paket kabartma tozu

2 paket vanilya

1 su bardağı un

Krema için;

2, 5 su bardağı süt

7 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı un (tepeleme)

1 paket vanilya

1 poşet krem şanti

Krem Şanti için süt

Krokan için;

1 su bardağı şeker

2 yemek kaşığı su

1 tatlı kaşığı tereyağı

2-3 damla limon suyu

Fındık, badem, Antep fıstığı

Diğer Malzemeler;

Gold çikolata

Bitter kuvertür çikolata

Krema

KROKANLI GOLD ÇİKOLATALI PASTA NASIL YAPILIR?

Bu pasta için öncelikle pandispanya yapımı ile başlanıyor. Fırını 170 dereceye ayarladıktan sonra oda sıcaklığında bulunan yumurtalarımızı şeker ve bir fiske tuz ile 7-8 dakika boyunca çırpıyoruz.

Sonra elimizde bulunan diğer kuru malzemeleri de eleyip ekliyoruz ve mikser kullanmadan el çırpıcısı yardımıyla yavaş bir biçimde kremayı döndürmemeye çalışarak karıştırıyoruz.

Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kelepçeli kabımıza boşaltıyoruz.

Fırına yerleştirdikten sonra 20 dakika boyunca kapağı açmıyoruz.

Pandispanya bu şekilde pişerken biz de bu sırada ganajı hazırlayabiliriz.

Kremayı kaynatmadan ısıttıktan sonra içerisine bitter çikolatalarımızı ve nutellayı katıp eriyene dek karıştırıyoruz.

Buzdolabına kaldırdıktan sonra krema kıvamına gelene dek katılaşmasını bekliyoruz.

Daha sonra iç kremasını yapmak için süt, un ve şekeri muhallebi kıvamını alana dek pişirip ardından vanilyayı ekliyoruz. Bu sırada krem şantimizi de çırpıyoruz.

Muhallebi iyice soğuyup kıvamını aldıktan sonra mikserle ikisini birlikte karıştırıp tekrardan dolabımıza kaldırıyoruz.

Krokan içinse bir bardak şekeri kısık ateşte eritiyoruz.

Suyu, limonu ve tereyağını ilave edip güzel bir şekilde karıştırıyoruz.

Büyükçe kırmış olduğumuz çerezlerimizi atıp karıştırıyor ardından hemen yağlı kağıt üzerine yayıyoruz. Bunu çok hızlı biçimde yapmamız gerek yoksa çabucak donar ve rahat yayamayız.

Soğuyup sertleşmesinin ardından bir bıçak yardımıyla doğrayabilir ya da elinizle de kırabilirsiniz.

Bütün malzemelerimizin soğumasının ardından önce pandispanyayı iki parçaya bölüyoruz. Kremamızdan art kalanı üzerini süslemek için ayırdıktan sonra diğer kalan kısmını pastamızın iç kısmına sürüyoruz.

Üzerine krokan parçaları ya da isteğe göre damla çikolata koyup üst tarafını kapatıyoruz.

Dış kısmıyla beraber üst kısmına çikolatalı ganajımızu sürüp kendi zevkimize göre süslüyoruz.

Bir gece ya da en minimum 4 ila 5 saat buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz. 

Krokanlı gold çikolatalı pastamız hazır, afiyet olsun.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal