Börekseverlerin sık sık tercih ettiği ıspanaklı böreği denemeyenler varsa aşağıdaki tarifle mutlaka denemeliler. Ağızlara layık bir tarifle sizlerleyiz.
ISPANAKLI KREMALI BÖREK
Malzemeler:
- 3 adet orta boy yufka
- 300 gr ayıklanmış ıspanak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
Sosu için:
- 1 adet kutu krema (200ml)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayın. Ispanakları 2-3 defa kumu gidene kadar yıkayın ve iri iri doğrayın.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye koyun ve soğanı ekleyin. Soğanları orta ateşte pembeleşinceye dek kavurun.
- Kavrulan soğanlara yıkayıp iri doğradığınız ıspanakları 2-3 seferde karıştırarak güzelce pişirin. Tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek suyunu çekinceye dek pişirmeyi sürdürün, ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Krema, yoğurt ve yumurtayı bir kasede iyice karışıncaya kadar çırpın.
- Yufkaları tezgâhınıza serin ve yarısına sostan bolca sürüp sos sürülmeyen kısmı üstüne katlayın.
- Yufkanın geniş yerine şerit halinde boydan boya ıspanaklı harçtan koyup rulo şeklinde sarın.
- Tüm ruloları aynı şekilde sararak bir 3-4 cm aralıklarla yağlanmış tepsiye sıralayın.
- Kalan kremalı harca 1 adet yumurta daha kırın ve çırpın.
- Tepsiye dizdiğiniz böreklerin üstüne fırçayla sürün.
- Son olarak susam serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya dek pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.