KPSS 2022 lisans Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusu cevabı nedir? Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun ne anlama geliyor?

KPSS 2022 lisans oturumları için aylardır hazırlık yapan adaylar bu sabah yapılan Genel Yetenek Genel Kültür oturumunda sorulan Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusunun cevabını araştırıyor. Peki KPSS 2022 lisans Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusu cevabı nedir? Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun ne anlama geliyor? Soruların yanıtı ve fazlası haberimizde...

31.07.2022-16:48 - (Son Güncelleme: 31.07.2022-16:48)

ÖSYM’nin düzenlediği KPSS 2022 lisans oturumlarının ilki olan Genel Yetenek Genel Kültür oturumu 31 Temmuz 2022 Pazar yani bugün gerçekleşti. Sabah saat 10.15’te yapılan sınavda adaylar sorulara doğru yanıt vermek için emek verdi. KPSS 2022 lisans oturumları için aylardır hazırlık yapan adaylar bu sabah yapılan Genel Yetenek Genel Kültür oturumunda sorulan Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusunun cevabını araştırıyor. Peki KPSS 2022 lisans Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusu cevabı nedir? Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun ne anlama geliyor?

KPSS 2022 lisans Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusu cevabı nedir?

Genel Yetenek Genel Kültür oturumunda sorulan Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun sorusunun cevabı 3. Mustafa’dır. 3. Mustafa’nın önemli icraatlarından birisi olan Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun bir çok önemli kişiyi Osmanlı donanmasına kazandırdı.

KPSS 2022 soruları

Mühendishane-i Bahr-i Hümâyun ne anlama geliyor?

Mühendishane-i Bahr-i Hümâyûn (Türkçe: İmparatorluk Deniz Mühendishanesi) Osmanlı İmparatorluğu döneminde, 1773 yılında III. Mustafa zamanında tersane ve donanmanın geliştirilmesi ve de tersane halkının eğitilmesi amacıyla açılmış teknik okuldur. Okulda sınıflara ilk defa tahta ve sıra konulmuştur. Bir okul matbaası kurulmuş ve ders kitapları basılmıştır.

1774 yılında vefat eden 3. Mustafa'nın son ve en önemli icraatlarından biri olan ve bir tersane gözü içerisinde “Hendese Odası” adıyla bir sınıf olarak açılan okul; 1782 yılında Padişah I. Abdülhamit döneminde Mühendishane-i Bahr-i Hümâyûn adını almıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Deniz Harp Okulu ile Deniz Lisesi, bu kurumun içinden ayrılarak eğitime devam etmiştir.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal