sİnsan sağlığını tehdit eden mikroplara karşı korunmak isteyen insanlar ilaç kullanmak yerine doğal yöntemlerle sağlıklarını korunmak için doğal tarifleri internet üzerinden araştırıyor. İnsanlar salgın başta olmak üzere pek çok hastalıktan korunmak için mutfakta hazırlanabilecek baharatları araştırmaya başladı.
Bu 3 besini tüketerek mikroplara karşı korunmak mümkün
Zerdeçal
Bir çok enfeksiyondan korunmasını sağlayan zerdaçal, koronavirüs hastalığına karşı da önemli ölçüde fayda sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren zerdeçalı tüketenlerde koronavirüsün etkileri oldukça hafif olacaktır.
Zencefil
İlk kez Çinliler tarafından tüketilen zencefil, ilaçlar kadar etkili olan doğal bir üründür.
Karanfil
Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan karanfil sadece mikropları öldürmekle kalmaz aynı zamanda ağız kokusunu ve giderir. Özellikle toplu taşıma araçlarında seyahat edenler için karanfil tüketmek hayat kurtarabilir.