02.12.2020-17:19 (Son Güncelleme:23.03.2021-13:11)


1

ZENCEFİL

ZENCEFİL

Zencefil, bir çay kaşığını dolduracak şekilde tüketilmelidir. Zencefilin bal veya limonla tüketimi de önemlidir. Ama her şeyden önce önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmektir. ‘Ben günde iki çorba kaşığı zerdeçal içeyim, bana virüs bulaşmasın’ diye bir gerçeklik yoktur. Kronik rahatsızlığı olanların ve hamilelerin doktor gözetiminde tüketilmesi tavsiye edilir.



2

İNCİR

İNCİR

Anne sütünden sonra en faydalı besinler arasında yer alan incir, virüslere karşı etkili koruma sağlıyor. Kuru veya yaş olarak tüketilebilir.



3

ROKA

ROKA

Roka da bağışık sistemine etki eden besinler arasında yer alıyor. Özellikle günlük tüketimde vücuda güçlü etkileri yer alıyor



4

LİMON-POTAKAL KABUĞU

LİMON-POTAKAL KABUĞU

Limon ve portakal gibi c vitamini besinlerin kabuklarını kaynatıp tüketmek de koronaya karşı büyük direnç sağlıyor.



5

SARIMSAK-SOĞAN

SARIMSAK-SOĞAN

Sarımsak ve soğan gibi besinler de oldukça faydalılar.



6

BALIK VE ZEYTİN YAĞI

BALIK VE ZEYTİN YAĞI

Bu besinlerin sadece bağışıklık sistemine değil başka birçok faydası da bulunuyor.



7

BAL

BAL

Doağal bal tam olarak vücudun savunma askerleri olarak düşünebilirsiniz. Özellikle zerdeçal ile karışımda büyük faydası bulunuyor.



8

ÇÖREK OTU

ÇÖREK OTU

Peygamber efendimizin de yıllar önce mutlaka tüketilmesi gerektiğin söylediği çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Uzmanlar bağışıklık için olmazsa olmaz görüyorlar

DNC Medya
DNC Medya

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR