Tavuk severlerin vazgeçemeyeceği muhteşem bir tarif; körili mantarlı tavuk. Tavuğun mantarla buluştuğu üzerine bir de körinin muhteşem aromasının eklendiği bu enfes lezzetle sofralarında harikalar yaratabilirsiniz.
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
- 5-6 adet mantar
- 500 gram tavuk göğsü
- 200 ml krema
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Krema, tavuğa eklenirken oda sıcaklığında olmalıdır. Kremanın kesilmemesi için eklemeden önce 2-3 dakika ocağın altını kapatabilir, yemeğin ısısını biraz düşürebilirsiniz.
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Krema eklendikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.
- Tavukları küçük küçük doğrayın. Tereyağında çevire çevire pişirin, mantarları temizleyip tavuklarla beraber çevirmeye devam edin.
- Kırmızı biber ve havucu eş büyüklükte uzun uzun keserek tavaya ekleyin.
- Tuz, karabiber ve köriyi ilave edin.
- Kremayı ilave edip, ocağın altını kısın.
- Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin.