Körili Mantarlı Tavuk Nasıl Yapılır?

Tavuğa en çok yakışan baharatların en başında kuşkusuz ki köri gelmektedir. İkisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan bu şahane lezzeti sofralarınızda tekrara tekrar yapmak isteyeceksiniz. Detaylar haberimizde...

16.03.2020-13:54 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-15:38)

Tavuk severlerin vazgeçemeyeceği muhteşem bir tarif; körili mantarlı tavuk. Tavuğun mantarla buluştuğu üzerine bir de körinin muhteşem aromasının eklendiği bu enfes lezzetle sofralarında harikalar yaratabilirsiniz. 

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ 

MALZEMELER

- 5-6 adet mantar

- 500 gram tavuk göğsü

- 200 ml krema

- 1 tatlı kaşığı köri

- 1 tatlı kaşığı tereyağı

- 1 tatlı kaşığı tuz

- 1 adet havuç

- 1 adet kırmızı biber

- 1 çay kaşığı karabiber

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Krema, tavuğa eklenirken oda sıcaklığında olmalıdır. Kremanın kesilmemesi için eklemeden önce 2-3 dakika ocağın altını kapatabilir, yemeğin ısısını biraz düşürebilirsiniz.

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Krema eklendikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

KÖRİLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ NASIL YAPILIR?

- Tavayı ısıtın ve tereyağını eritin.

- Tavukları küçük küçük doğrayın. Tereyağında çevire çevire pişirin, mantarları temizleyip tavuklarla beraber çevirmeye devam edin.

- Kırmızı biber ve havucu eş büyüklükte uzun uzun keserek tavaya ekleyin.

- Tuz, karabiber ve köriyi ilave edin.

- Kremayı ilave edip, ocağın altını kısın.

- Krema çekene kadar kısık ateşte pişirin.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal