Köri soslu tavuk ve patatesi bilirsiniz ancak köri soslu havucu hiç denediniz mi? Eğer denemediyseniz körili kızarmış havuçlara bayılacaksınız. İşte tarifi
Malzemeler (4-6 kişilik):
- 1 kg yassı şekilde dilimlenmiş havuç
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı köri
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
Fırın tepsisini orta bölmeye yerleştirin ve fırını 220 derecede ısıtın. Direk fırın kağıdının üzerinde kesilen havuçları zeytinyağı, tuz ve köri baharatı ile kaplayın. Tepsiyi fırına vererek havuçları birkaç defa çevirerek 25-30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırın tepsisindeyken balı havuçların üzerinde gezdirin. Tercihe göre baharat veya bal ekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.