Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Kolay ve Pratik Tarifle Enfes Köri Soslu Tavuk!

Dışarda yenilen yemeklerin içinde en çok tüketilen tavuk, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifini bir de bu şekilde evde deneyin! İşte evde köri soslu tavuk yapmanın en pratik yöntemi...

15.04.2019-18:07 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-18:00) Köri Soslu Tavuk Nasıl Yapılır? Kolay ve Pratik Tarifle Enfes Köri Soslu Tavuk!

Tavuğu seviyorsanız köri soslu tavuğu da seviyorsunuz demektir. En sık tercih edilen enfes köri soslu tavuk tarifini evde denediğinizde eminiz çok beğeneceksiniz.

KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ

Malzemeler; 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/4 demet maydanoz, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, 1/2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması;  2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.

1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve  kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.

Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu  köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak afiyetle tüketin!

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal