Tavuğu seviyorsanız köri soslu tavuğu da seviyorsunuz demektir. En sık tercih edilen enfes köri soslu tavuk tarifini evde denediğinizde eminiz çok beğeneceksiniz.
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ
Malzemeler; 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1/4 demet maydanoz, 1 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 su bardağı soğuk süt, 1/2 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır.
Yapılış aşaması; 2 yemek kaşığı sıvı yağı bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış 600 gram tavuk göğsünü aktarın. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin.
1 yemek kaşığı unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan una 2 su bardağı soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Yarım su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı köri, 1 çay kaşığı tuz ve karabiberi katın.
Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak afiyetle tüketin!
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.