Yaz aylarında neredeyse her evde yapılan konservelere dikkat edin! Büyük tehlikelere yol açabiliyor hatta tadına bakmak ölümle sonuçlanabiliyor. Uzmanlar bu konuda uyarı yaptı. İşte detaylar...
Yaz aylarında yapılan ve kışın yemeklerde kullanılan konserveler, uygun koşullarda ve şartlarda yapılmadığı zaman çeşitli hastalıklara hatta ölüme yol açabiliyor. Böyle durumların yaşanmaması adına Bülent Ecevit Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Doç Dr. Esra Acıman Demirel uyarıda bulundu.
Konserve yapmanın en önemli detayı
Hemen hemen her evde yapılan konservelerin ölümcül tehlike taşımaması için yapılması gerekenleri Bülent Ecevit Üniversitesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Doç Dr. Esra Acıman Demirel anlattı. O konserveleri yediğiniz takdirde 1-2 gün içinde belirtiler başlıyor. Halsizlik, yorgunluk, çift görmesinin olması, konuşmasının bozulması ve yutma güçlüğünün bozulması gibi belirtiler bulunduğu takdirde hemen sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. Bunların yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenler ise...