Son zamanlarda sıkça kullanılan konsantre meyve sularının bir çok hastalığa davetiye çıkarabildiği düşünülmekte. Bu açıdan dışarıdan hazır alınan konsantre meyve suları büyük risk taşıyor.
Konsantre meyve suları böbrek taşı riskini arttıran gıdalardan sadece biri. Pek çok kişi özellikle kahvaltıda ya da gün boyunca atıştırmalıkların yanında konsantre meyve suları içmeyi tercih ediyor.
Konsantre meyve sularının aşırı tüketimi böbrek taşı riskini üst düzeylere taşıyor. Bundan dolayı meyve suyu tüketiminde her zaman doğal ve anında sıkılmış taze olanları tüketmeye özen göstermek gerekiyor.
C Vitamini Olan Meyve Suları Tüketin
Eğer aşırı bir şekilde meyve suyu tüketiminiz varsa tercihinizi taze sıkılmış meyve sularından kullanmalısınız. Araştırmacılar C vitamini içeren meyvelerin suyunun taş oluşumunu önleyebileceğini söylüyor. Bu konuda portakal ve greyfurt en fazla kullanılan meyvelerden.
Son Dakika Sağlık Haberleri için aşağı kaydırın.