Konak Kebabı Nasıl Yapılır? Konak Kebabı Tarifi

Patlıcan ve etin muhteşem birlikteliği ile oluşan nefis konak kebabını siz de çok seveceksiniz. Patates püresi ile beraber sunulan konak kebabı tarifini denemeniz için tarifini sizinle paylaştık. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz enfes bir ana yemek tarifi.

24.05.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 24.05.2019-13:45)

Sofraların vazgeçilmezi olmaya aday, yeniden yeniden yapmak isteyeceğiniz konak kebabını mutlaka denemelisiniz. 

KONAK KEBABI TARİFİ  

Malzemeler:

-2 adet bostan patlıcanı
-Yarım kilo sotelik et 
-2 tane kuru soğan
-2 tane köy biberi
-2 tane olgun domates
-1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası

Üzeri için:

-2 tane patates
-1 çay bardağı süt
-1 tane yumurta sarısı
-1 çay bardağı rende kaşar

HAZIRLANIŞI  

-Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur 2 cm kalınlıkta dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika dinlendirilir. 
-Ardından kurulanıp tuz ve karabiberle tatlandırılıp sıvı yağda kızartılır.
-Etler ısıtılmış tavada yahut tencerede sotelenir, içine küçük doğranmış biberler ve soğanlar ilave edilir.
-Sotelenme sürdürülür. Ardından küçük doğranmış domatesler eklenip etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su da konarak çok harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
-Pişip pişmediği kontrol edildikten sorna cağın altı kapatılır.
-Patatesler haşlanıp ezilir, içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ilave edilir ve iyice ezilir. 
-Patlıcanlar bir fırın kabına konur ve üzerlerine pişmiş olan etler bölüştürülür. 
-Onun üstüne patates püresi yayılır, eğer istenirse patateslerin üstüne 1'er tane çeri domates eklenebilir. 
-Pişmiş olan etlerin suyu fırın kabının dibine boşaltılır. 
-Isıtılmış fırında 180°’de patlıcanlar pişene dek pişirilir. 
-Pişmesine yakın kalan kaşar rendesi üstlerine serpiştirlir ve kaşar eriyince sıcak sıcak servis yapılır.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal