Sofraların vazgeçilmezi olmaya aday, yeniden yeniden yapmak isteyeceğiniz konak kebabını mutlaka denemelisiniz.
KONAK KEBABI TARİFİ
Malzemeler:
-2 adet bostan patlıcanı
-Yarım kilo sotelik et
-2 tane kuru soğan
-2 tane köy biberi
-2 tane olgun domates
-1 yemek kaşığı yarı biber yarı domates salçası
Üzeri için:
-2 tane patates
-1 çay bardağı süt
-1 tane yumurta sarısı
-1 çay bardağı rende kaşar
HAZIRLANIŞI
-Patlıcanlar alacalı şekilde soyulur 2 cm kalınlıkta dilimlenir ve tuzlu suda 10 dakika dinlendirilir.
-Ardından kurulanıp tuz ve karabiberle tatlandırılıp sıvı yağda kızartılır.
-Etler ısıtılmış tavada yahut tencerede sotelenir, içine küçük doğranmış biberler ve soğanlar ilave edilir.
-Sotelenme sürdürülür. Ardından küçük doğranmış domatesler eklenip etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su da konarak çok harlı olmayan ateşte yaklaşık 1 saat kadar pişirilir.
-Pişip pişmediği kontrol edildikten sorna cağın altı kapatılır.
-Patatesler haşlanıp ezilir, içerisine süt, yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı kaşar rendesi ilave edilir ve iyice ezilir.
-Patlıcanlar bir fırın kabına konur ve üzerlerine pişmiş olan etler bölüştürülür.
-Onun üstüne patates püresi yayılır, eğer istenirse patateslerin üstüne 1'er tane çeri domates eklenebilir.
-Pişmiş olan etlerin suyu fırın kabının dibine boşaltılır.
-Isıtılmış fırında 180°’de patlıcanlar pişene dek pişirilir.
-Pişmesine yakın kalan kaşar rendesi üstlerine serpiştirlir ve kaşar eriyince sıcak sıcak servis yapılır.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.