Çorba sevenlerin en sık tercih ettiği tarif olan yayla çorbası, hem lezzeti ile hem de hazırlanışındaki kolaylık ile sofraların vazgeçilmezi.
YAYLA ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler; 4 yemek kaşığı pirinç, 2 su bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süzme yoğurt, 1,5 yemek kaşığı un, 3,5 su bardağı su, 1 yemek kaşığı kuru nane.
Yapılış aşaması; Suyu ve pirinci bir tencerenin içine alın. Pirinçler yumuşayana dek iyice kaynatın. Başka bir kabın içerisinde yoğurt, süzme yoğurt ve unu çırpın. Sonra ocakta kaynattığınız sudan 1 kepçe kadarını alın. Yoğurdunuzun içine azar azar ekleyin. Bir taraftan da çırpın.
Hazırlanan yoğurtlu karışımı ocakta kaynattığınız pirinçlerin üstüne incecik bir ip gibiçok yavaş bir şekilde boşaltın. Aynı zamanda çırpmaya devam edin. Tuz ve nanesini de ekleyin. Kıvamı çok yoğun olursa su katabilisiniz. Birkaç dakika daha kaynatıp servis edebilrisiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.