Anavatanı Fransa olan ve ülkemizde de seveni epey fazla olan sufle ile siz de kendinize tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.
PRATİK SUFLE TARİFİ
MALZEMELER
3 adet yumurta
80 gram bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker
YAPILIŞI
Fırını önceden 200 derecede çalıştırın.
Tereyağ ile bitter çikolataları teflon tavada eritin. Kısık ateşte eritmeye dikkat edin. Eridikten sonra ocaktan indirin ve ununu ekleyin.
Yumurta ve şekeri mikser yardımıyla köpürene dek çırpın. Ardından çikolatalı harcı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamurunuz hazır şekilde.
Sufle kaplarınızı yağladıktan sonra İçine eşit parçada hamurdan ekleyin. Ortalama bu tariften 4 kaplık sufle çıkacaktır.
Isıtılmış olan fırınınızda 8 dakikada sufleler hazır hale gelmiş olacak. Burada akışkanlığın sağlanması için 8 dakika çok önemlidir.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.